Zona Moldoveanu – Galbena

Lacurile din Galbena

Acces zonă – Zona aceasta este formată din două subzone. Prima se accede de pe traseul de creastă cu marcajul dungă roşie, la Est de Vârful Viştea, înaintând spre Vârful Gălășescu Mare din şaua Vistisoara, apoi coborâm spre Nord, spre Valea Viștișoarei, pe traseul cu marcajul bulină albastră, unde vom întâlni Lacul Viștișoara.

A doua subzonă, denumită Galbena, o descoperim urmând traseul cu marcajul triunghi albastru, ce coboară spre Sud din traseul de creastă marcat cu dungă roşie, trecem peste vârfurile Viştea, Moldoveanu, Roşu şi Galbena, iar după acesta putem coborî în căldarea Galbena, spre Est, unde vom întâlni peste 10 lacuri, denumite Lacurile din Galbena (G1 – G10) integrate într-un relief foarte variat.

În această zonă se poate ajunge şi dinspre Sud, pe un drum forestier, parcurgând o distanță de 40km pe Valea Doamnei şi urcând apoi pe Valea Rea, pe traseul cu marcaj triunghi roşu, traseuce duce spre Portiţa Viștei. Nu departe de creasta principală, la 2170m altitudine, întâlnim la obârşia pârâului Lacul Valea Rea (denumit și Iezerul triunghiular sau Moldoveanu).

 

Lacuri (altitudine):

18- Lacul Viștișoara(2040m), 19- Lacul Valea Rea (2170m), 20- Lacurile din Galbena (2178-2213m)

Zona Moldoveanu - harta

Zona Moldoveanu – harta